Събирате осигурителния си доход от последните 18 месеца, събрате броя на работните дни за тези 18 месеца и делите първата сума на втората.

благодаря. и смятам 80% от нетното не от брутното средно дневно, и после го умножавам по работните дни от месеца, дали правилно съм разбрала?
Благодаря отново.
Здравейте.
Моля за помощ, 10 пъти изчислявам болничния и все различно ми се получава :noexpression:
не мога да се справя с тази задача
знам че взимат дохода 18 месеца назад, аз съм била 12 месеца на 500 лв. бруто и два месеца на 900 лв. бруто. имам болничен от 5 март до 10 април. за март месец махам тези 3 дни които уж работодателя плаща /в моя случай не плаща, защото той болничен не плащал/ и за останалите 16 дни от март как да сметна колко се получава. средно дневното не мога да го сметна как идва за да го умножа по 16 дни. много ще съм ви благодарна за помощта
здравейте,
моля да ми отговорите на следния казус: предстои ми преназначаване /фиктивно/ поради това че съм бременна, и от фирмата в която работя ме освобождават. Може ли да ме назначат на по-висока заплата да отработя няколко дни и да изляза  болничен. Прочетох че през болничния се дължи само здравна осигуровка, тя на база на брутната заплата ли се смята? и дали по-високата заплата, но пък това че няма да я получавам а ще получавам болнични ще се отрази негативно на майчинството през първата година?
благодаря предварително.